WERKWIJZE
Doe het poeder en de suiker in een kom en voeg nadien het citroensap of water toe. Meng dit nu tot een stevige smeuige pasta. Zorg dat er zeker geen klontertjes meer inzitten.
Dek de hennapasta af met vershoudfolie en laat het 24 uur rusten op kamertemperatuur. Maak je de pasta met citroensap, dan moet het dubbel zo lang intrekken. Nadien haal je de folie weg en voeg je eventueel de olie toe. Meng de pasta nu opnieuw.
Test de henna op je handpalm met een klein bolletje.
Als de kleur na enkele minuten lichtoranje is, dan is de henna goed. Ben je niet tevreden met de kleur, laat de henna dan nog iets langer trekken.
Doe de vers gemaakte henna nu in een grote spuitzak of bewaardoosje. Je kan de hennapasta gaan gebruiken in ofwel een puntzakje, een spuit of knijpflesje.
BEWARING VAN HENNA POEDER EN HENNAPASTA
Henna poeder moet altijd goed afgesloten en droog bewaard worden op een donkere plaats.
Vers gemaakte henna pasta kan je na het maken in de diepvriezer bewaren gedurende enkele maanden.
Nadat deze uit de diepvriezer is gehaald, mag je het niet te vaak opnieuw invriezen, want zo zal de kwaliteit verminderen.
Nog vragen ?
Stuur dan gerust een mailtje via info@1001nachten.be
Succes !