" />
Breng de oosterse wereld wat dichterbij ...
0
Winkelwagen
€ 0,00
Boek Berber Tattooing Boek Berber Tattooing Boek Berber Tattooing Boek Berber Tattooing Boek Berber Tattooing
Boek Berber Tattooing Boek Berber Tattooing Boek Berber Tattooing Boek Berber Tattooing Boek Berber Tattooing
Boek Berber Tattooing
Een prachtig en uniek boek over Berber-tatoeage in de Midden-Atlas van Marokko.

Standaard levertijd

3 werkdagen

€ 42,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Berber-tatoeage in de Midden-Atlas van Marokko
"Berber-tatoeage" is een uniek en teder verslag van de tribale huidkunst van de Midden-Atlas van Marokko. Het resultaat van een reeks toevallige ontmoetingen, Felix & Loretta's Leu's roadtrip in 1988, opende een deur naar de intieme wereld van de vrouwen van de Berberstammen. In dit boek vertellen de vrouwen hun individuele verhalen en onthullen ze de tradities van de tatoeage in hun cultuur, samen met inzichten in de levens die ze leidden.
Gevoelig vastgelegd in tekeningen uit die tijd, door Aia Leu, spreken de gezichten van de Berberse vrouwen over een tribale cultuur die zelfs toen snel aan het verdwijnen was. Als tattoo-artiesten zelf waren Felix en Loretta in staat om een ​​gemeenschappelijke basis te vinden met de Berberse families, waardoor ze ongekende toegang kregen tot deze schaars gedocumenteerde Berberse kunstvorm.
Dit boek met niet eerder gepubliceerd werk, bijna dertig jaar geleden verzameld, is een eerbetoon aan de kunst van het tatoeëren, aan traditie, aan familie en aan liefde.
 
Auteurs
Felix & Loretta Leu, beiden geboren in 1945, waren kunstenaars, "freaks" en avonturiers. Van 1965, toen ze elkaar ontmoetten in New York City, tot 1978, reisden en woonden ze in Amerika, Europa, Noord-Afrika, India en Nepal, en werden na verloop van tijd vergezeld door vier kinderen, die allemaal 'onderweg' werden geboren. In 1978 ontdekten ze tatoeage als een kunstvorm waarmee ze hun gezin overal ter wereld konden onderhouden. In 1981 kozen ze ervoor om zich in Zwitserland te vestigen, waar ze "The Leu Family's Family Iron Tattoo Studio" oprichtten. Felix stierf in 2002 aan kanker. Loretta, woont in Zwitserland, wandelt in velden en bossen met haar twee honden en schrijft een geschiedenis van haar leven met Felix.
Artiest en redacteur

Aia Leu is een kunstenares en werd geboren in 1971, de dochter van Felix en Loretta en de kleindochter van kunstenares Eva Aeppli, ze werd geboren in een oude finca op het kleine eiland Formentera (Balearen). Ze woont in de bergen van Kenmare, Ierland en werkt momenteel aan een serie olieverfschilderijen voor een tentoonstelling.Ze schilderde onlangs het 79 tarotdek The Oracle of Change , geïnspireerd door 'Thoth Journey', een boek van JoannaKate Grant.
Publicatie: 16 november 2017
Editie: 1e editie, 3e druk 2020

Inhoud: 144 pagina's
Afmetingen: 24,6 x 18,9 x 1,4 cm
Illustraties: 50 kleurenafbeeldingen, 37 potloodillustraties, 112 zwart-wittekeningen, 2 kaarten.
Binding: paperback
ISBN 978-0-9551109-5-5

Tip : Bestel ook de unieke postkaarten van de portretten : https://1001nachten.be/Set-van-10-postkaarten-Berber-Tattooing-Portraits

 

Over ons

Sinds 2003 is Duizend en één Nachten een gevestigde waarde voor oosterse en Arabische decoratie, geschenken en ook een eigen wenskaartenlijn. 
Ook voor henna-tattoos en henna -workshops/opleidingen kan u bij ons terecht. 
U bent ook welkom in onze winkel PAND ELF Statielei 74 te Mortsel.
Volg onze winkel PAND ELF ook op FB : PAND11MORTSEL

Henna-tattoos / workshops / opleiding

Wij geven workshops in scholen, voor vriendinnenfeestjes, verjaardagen, ... 
Ook op themafeesten, bedrijfsfeesten, andere feesten, festivals zetten wij henna-tattoos.

Wilt u graag meer info of een boeking doen, stuur dan een mail naar info@1001nachten.be

Privé afspraken kunnen ook bij ons in Mortsel.

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief btw

Powered by CCV Shop

SETTINGS_DEFAULT_AskCookiePermissionText
Accepteer geselecteerde cookies
Bedankt voor uw bestelling in onze webshop 1001nachten.be Duizend en één Nachten - BE0861527769 - Bank ING BE03 3200 1338 7484