" />
Breng de oosterse wereld wat dichterbij ...
0
Winkelwagen
€ 0,00
Boek Kruidige wereld specerijen en kruiden uit alle windstreken
Boek Kruidige wereld specerijen en kruiden uit alle windstreken

klik op de foto voor extra info

Standaard levertijd

1 dag

€ 27,90
€ 9,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

In deze uitgebreide culinair-historische gids beschrijft Michael Bateman de subtiele verschillen tussen de regionale keukens van de wereld, die de tradities en de geschiedenis van de regio's tot uitdrukking brengen. Bateman zet in vlotte stijl een hedendaagse specerijenroute uit, die de lezer naar alle uithoeken van de wereld voert. Hij geeft authentieke recepten voor tweehonderd smakelijke hoofdgerechten, lichte voorgerechten en salades, verwarmende soepen en stoofpotten, overheerlijke desserts en een keur van verfijnde specerijenmengsels en -pasta's, sauzen en bijgerechten. Daarin worden oude culinaire bereidingswijzen in ere hersteld.

240 pagina's

harde cover

 

Recensie(s)


Overal ter wereld worden bij het koken smaakmakers gebruikt. Het eerste deel van dit boek biedt recepten uit heel de wereld: uit India en Sri Lanka, het verre Oosten (China, Japan enz.), Zuidoost-Azie, Afrika, Latijns-Amerika, Noord-Amerika en Europa. Ieder gebied wordt culinair kort ingeleid waarna recepten volgen. Bij elk recept een toelichting en vermelding van herkomst. Hoeveelheden voor een wisselend aantal eters (4-6-8). Ieder receptengedeelte wordt besloten met kruidenmengsels en -pasta's. Het tweede gedeelte biedt veel informatie over achtereenvolgens: wortels en schors, bessen en zaden, bloemen en bladeren, vruchten en groenten, harsen en noten, steeds alfabetisch op de Latijnse naam gerangschikt. In de inleiding pleit een Hilversumse toko-eigenaar voor het zelf bereiden van schotels, zonder gebruik van halffabrikaten en onvermijdelijke conserveringsmiddelen. De goed vertaalde tekst staat in twee kolommen, het boek werd geillustreerd met uitstekende, smaakvolle foto's van gerechten en specerijen. Achterin een receptenoverzicht per gerechtsoort en een alfabetisch register.

Toos Verhoeven-van Raamsdonk
 
 

Over ons

Sinds 2003 is Duizend en één Nachten een gevestigde waarde voor originele oosterse en Arabische decoratie, geschenken en ook een eigen wenskaartenlijn. 
Ook voor henna-tattoos en henna -workshops/opleidingen kan u bij ons terecht.

Henna-tattoos / workshops

Op dit moment (wegens corona-maatregelen) leggen we geen afspraken vast voor henna-tattoos.  
Ook de workshops/opleidingen zullen pas hervat worden in het voorjaar.  

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief btw

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Bedankt voor uw bestelling in onze webshop 1001nachten.be Duizend en één Nachten - BE0861527769 - Bank ING BE03 3200 1338 7484